Starten på slutten og slutten på starten

Akkurat hvordan jeg havnet her, som en profil bak en blogg i et av Norges mest anerkjente bloggnettverk er en lang reise, og ikke en reise jeg noen gang trodde skulle lede meg hit. Jeg ser ikke på meg selv som en typisk blogger, og kommer nok heller aldri til å tre inn i den stereotypiske bloggsjangeren vi har her i Norge. Hva nå enn det betyr.

Jeg står nok en gang på startstreken av et løp jeg ikke har trent til. Et løp jeg ikke kjenner reglene til eller aner hva innebærer. Og jeg kunne ikke ha vært mer stoka!

Foto: Märtha Louise Sverdrup

Starten på slutten

Nøyaktig hvordan reisen hit har utartet seg skal jeg ta i et senere blogginnlegg, men den utløsende faktoren var når instagram-kontoen min plutselig skjøt fart på veldig liten tid. Jeg begynte å få masse meldinger fra dere der ute, noe jeg setter umåtelig stor pris på, men samtidig fikk jeg litt dårlig samvittighet. En samvittighet basert på en slags løgnaktig versjon av virkeligheten. Det kom tydelig frem i meldingene at folk satt igjen med et slags utopisk inntrykk av meg og mitt liv. For instagram er jo nettopp det; en velkjent fasade for selektive utvalg, karakterskaping og forhåndspåvirkede inntrykk. Vi viser ikke regnværsdagene, nedturene, de uttallige omveiene, nedstemtheten eller angsten. Selvfølgelig viser vi ikke det – det ligger lite motivasjon, inspirasjon og gledespredning i den slags.

Men kanskje det også er litt fint – det er nok elendighet i verden, så kanskje det er fint at vi har en plattform som pynter litt på sannheten. Så lenge alle er innforstått med at dette er et glansbildegalleri av fine øyeblikk og gode minner kombinert med en slags kollektiv overfladiskhet, er det egentlig fint at vi kan ha dette lille SoMe lyspunktet i hverdagen.

Slutten på starten

Derfor kommer instagramkontoen min til å fortsette å være nettopp det; en påpyntet versjon av min virkelige hverdag. Et samlingssted for alle de fine eventyrene jeg ønsker å ta vare på og dele med nære og fjerne. Og det er derfor jeg nå velger å åpne denne bloggen. For til de av dere som er intr i å se hva som skjuler seg bak de glitrende fjelltoppene, kommer den avkledde versjonen her. Her skal jeg dele både oppturene og nedturene, det seriøse og det useriøse. Jeg vil dele turtips, reiseskildringer, skibilder, klimavennlige hverdagsvalg, guilty pleasures og dype (samt mindre dype) tanker om ditt og datt. Jeg vil også en gang i måneden intervjue en powerlady som inspirerer meg med hennes «Behind the Summit»-historie, slik at vi sammen kan bryte myter, være ærlig, være sårbar og vise at det krever mye hardt arbeid for å gjøre et megatråkk utenfor a4-livet. Men samtidig inspirere, motivere og engasjere flere til å stå opp for det de bryr seg om og å tørre å realisere drømmene til planer som faktisk realiseres. Sammen flytter vi fjell! For som Pippi sier;

“Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!”

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *