Flink-Pike-Syndromet

Det er ikke alltid jeg går ordentlig under overflaten i det jeg skriver, i hvert fall ikke i meg selv. I dette innlegget i Harvest har jeg gjort det. Egentlig hadde jeg ingen intensjon om å dele teksten, men da jeg fikk innspill på at det kunne hjelpe andre valgte jeg å publisere den. Så om du noen gang har latt flink-pike-syndromet få ta overhånd, uavhengig om det er snakk om jobb, skole, miljøbevissthet, idrett eller bare lidenskapen din generelt – les innlegget her, så hjelper vi hverandre litt på veien.

Flink-pike-syndromet

Hva er egentlig dette ofte omtalte flink-pike-syndromet? Det er faktisk litt viktig å tenke over, ettersom det blir veldig feil å plassere ambisiøse jenter som presterer bra innunder denne kategorien. Jeg tipper det er mange definisjoner og kognitive analyser her, men når jeg snakker om et flink pike syndrom mener jeg når vi nesten overpresterer utifra et utopisk forventningspress. Et forventningspress som tapper en for energi. Et forventningspress som ofte kommer fra en selv. I hvert fall i mitt tilfelle. Det blir på en måte som en catch 22, der det å være flink blir synonymt med et flink-pike-syndrom. Det er ikke tilfellet. Og du trenger heller ikke å være pike for å lide av et perfeksjonismepress. Og det forsåvidt heller ikke et syndrom. Så vi er vel forsåvidt moden for en ny kategorisering her? Men inntil videre; dere skjønner greien.

En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen. – Per Fugelli

I 2018 skal jeg i hvert fall være flinkere til å følge Per Fugellis resept om å gi litt mer faen. Vi må nyte livet, velge våre kamper og anerkjenne at enkelte ting kan vi ikke råde over. Jeg skal bli flinkere til å ta vare på meg selv, flinkere til å bytte fomo (fear of missing out) med jomo (joy of missing out) og flinkere til å temme den flinke piken som konstant sitter på skulderen min og forteller hva jeg burde gjøre. Å bytte ut flink med flink er kanskje litt dobbeltmoralsk, men jeg føler meg i hvert fall på riktig vei!

Dette ble hakket mer klisje enn jeg hadde tenkt det til, men fader så viktig det er. Jeg unner ingen å være så utbrent som jeg var i høst, og jeg nekter å havne der igjen selv. Så fra en flink pike til en annen; deg selv først, alt det andre kommer second. Det er godt nok for de svina (eller hva Anita?) 🙂

#GIRLYOUGOTTHIS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *