Kurene som dreper forkjølelsen

Vinteren har ikke helt bestemt seg for om den skal bli vår enda, og temperaturene går opp og ned som en berg-og-dal-bane. Dette er gode nyheter for forkjølelsesmonsteret, men dårlige nyheter for oss. Både influensa, feber og forkjølelse herjer gatene i vårt landstrakte land om dagen og vi føler oss litt lost i en evig snufse- og feberloop. Så la oss ta et oppgjør med bakteriene; hva er egentlig de mest effektive kjerringrådene der ute?

Igår lå jeg sengeliggende med feber og noe influensalignende greier, som egentlig ga seg ila 24 timer. Det er aldri en god timing å være syk, men igår var det virkelig dårlig timing ettersom jeg måtte avlyse et foredrag jeg skulle holde på Bærekraftskonferansen i Sund, og utsette Lofot-roadtripen min. Jeg var mao desperat etter å finne noen gode tips til å drepe influensamonsteret og herlighet så mange råd og innspill jeg fikk!

Derfor skal jeg dele noen av de mest gjengående tipsene jeg fikk på instagram med dere, og kanskje dere har noe å adde til listen? Sammen dreper vi bakteriene! Noen er ganske obvious, og noen er i den mer kreative sjangeren. Men selv om vi VET at vi burde drikke masse vann, er det faktisk smud at noen minner deg på det og:

  • Drikk MASSE vann!
  • Hvitløk er visst en effektiv liten jævel. Den bør spises rå, og kan gjerne smøres på brødskiven for litt mer konsistaans.
  • Kutt opp masse ingefær, sitron, lime og kok det opp med 2 liter vann i 1 time ish (eller iaf til vannmengden har halvert seg) = wonderdrikk som kan nytes både varm og kald.
  • I tillegg til ingefær og sitrusfrukter kan man blande i gurkemeie (helst fersk), pepper, sirup, chili/cayenne, honning og juice for litt mer gøts og næring.
  • Add bær og banan/youghurt for en litt mer smoothieligende sak.
  • Oscillococcinum (eller Oscillo), også kalt «fire cider» og er et homeopatisk middel som anbefales ved plager som feber, frysing, verk i kroppen og forbigående smerte i ledene. En del oppskrifter finnes, men er hovedsakelig; eple, eplecider, pepperrot, ingefær, løk, gurkemeie, hvitløk, (jalapeño), sitronjuice og rå honning.

Takk for råd alle sammen – let’s keep em coming! Ha en strååålende og forkjølelsesfri lørdag!

1 kommentar

  1. Og et til – husker ikke heeelt formuleringen og greia, men noe ala dette: hold deg unna sukker, fordi bakterier trives godt i det! God bedring 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *