Lofoten: Mitt andre hjem

Endelig: Vi er på plass, og kjære Lofoten – du tar pusten fra meg hver eneste gang!

Tidenes ironi kastet seg over mitt forrige blogginnlegg om hvordan å gjøre en roadtrip til en helt episk opplevelse. For bilturen min fra Oslo til Lofotparadiset var alt annet enn idyllisk, og var egentlig mer en haltende transportetappe enn en nasjonalromantisk roadtrip – men det fortjener et helt eget innlegg, så det kommer ut ikveld. MEN – Etter denne evigvarende bilturen, er vi omsider på plass i Henningsvær der jeg nå jobber for andre året på rad. Mer om dette senere, for nå skinner påskesolen og den må nytes!

Rorbuene som tilhører Klatreskolen i Henningsvær der jeg jobber.
The kids are allright!

(Beklager bildekvaliteten – kameraet ble ikke med på morgenturen vår)

Forresten; Grunnet mye pågang og massive turistflokker den siste tiden er Lofoten som naturområde et veldig sårbart og sensitivt sted. Det må vi ta hensyn til. Så selv om jeg nå fremover kommer til å legge ut en del bilder i og rundt Lofotens fjellidyll kommer jeg i liten grad til å oppgi hvor jeg nøyaktig er. Protect what you love – de som vet de vet 🙂

2 kommentarer

  1. Takk. Der hoppet du opp maaaaaange trinn i mitt hjerte.❤️ For oss som bor i Lofoten og som i perioder (som det blir fler og fler av) blir inneparkert på egen gårdsplass og får dem inn i egen hage fordi de «bare» skal ta bilder av bygninger, hage og omgivelser, blir det litt mye. Lofotingene er gjestfrie men jeg tror det er en grense for hvor gjestfrie enhver blir hvis fremmede «banker på» x antall ganger om dagen. Så det å ikke skrive hvor man tar bilder er med på å beskytte naturen og de fastboende. 👍

  2. Ina Vikøren

    Så hyggelig Sissel – og ja, super viktig at vi passer på! Skjærer litt i hjertet når jeg ser hvor belastet enkelte områder har blitt, så det er viktig at vi som besøker passer ekstra godt på. Vi må fortjene vår rett til å leke i naturen her oppe og samtidig respektere lokalbefolkningen <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *