Hva er påske for deg?

fjell snø lofoten
Påsken er her! Vi kickstartet påsken på lørdag med en tur som både gjorde oss religiøs og overdreven nasjonalromantiske. Fortsett sånn påske!

For mange har påsken allerede startet og den altfor myke hyttesofaen er godt innkvartert med samtlige familiemedlem, overmette hunder, påskegodt, kortspill og krimbøker. For andre starter ikke påsken før Jesus har kjørt sitt siste måltid før korsfestelsen på Skjærtorsdag og e18 er omgjort til en eneste stor kolonne utfra hovedstaden. For noen må swix-trøyen bade i jæger med Staysman på Stavkroa før man kan kalle det påske og for andre er lukten av Anthon Berg nok.

Påskestemning og Viggo Valle

Uavhengig av når påsken akkurat starter for deg, er en ting sikkert; påskestemningen har allerede fått godt fotfeste blant det norske folk. For min del gikk startskuddet i helgen, og igår når Viggo Valle fikk posisjonert seg med sine lynraske replikker bak radiospakene ble det offisielt; påsken er her!

påske solo smil
Deilige dager på Klatrekafeen i Henningsvær. Dette er fra en shoot jeg gjorde igår for Haddock Headwear 🙂

Sucker for tradisjoner

Jeg er virkelig en vaskeekte sucker for tradisjoner, og påsken er intet unntak. Nøyaktig hva som skaper påskestemningen, utenom den åpenbare soloen, kvikklunsjen og appelsinen, er litt mer abstrakt og kvantifiseres heller i godt selskap, sol, snø, godteri og halv-late dager i fjellet. Viggo Valle med sin velrenommerte påskelabyrint på NRK P1 er et livsnødvendig innslag i min fullkomne påskecocktail, og til og med den påsken som ble tilbragt på en surfestrand i Santa Cruz for 3 år siden var Viggo med fra webradio i palmesuset.

fjell jente lofoten
Jeg elsker påske og soloen er så klart med opp til rasteplassen på fjelltoppen!

Påske i fjellet: Et must

Jeg har aldri tilbragt en påskeferie i by, og med unntak av surfeturen har samtlige kvikklunsjer i løpet av denne høytiden blitt spist på fjellet. Alpefett, brilleskille, afterski og hyttekos er derfor nødvendige ingredienser for å makse stemningen i heimen. For andre år på rad er jeg nå i Lofoten i påsken. Ifjor hadde vi et helt eksemplarisk vær, der jeg seilte med SeilNorge rundt i fjordene og sto ski fra fjelltopp til havskorpe. Det var en helt magisk opplevelse og anbefales på det varmeste. Det er noe helt unikt med det å stå ski fra bukter du kun kommer til med en seilende havhytte (dette kommer det snart et innlegg i Harvest om). I år er vi i Henningsvær og nyter dagene med skiftende vær, fine folk og en og annen fjell- eller surfetur. Skredforholdene er ganske hissige for tiden, så vi holder oss på den sikre siden, med snille turer og late dager.

seilbåt fjell lofoten
Fra ski og seil med SeilNorge ifjor påske, en opplevelse jeg anbefaler på det sterkeste!

Jeg hører gjerne om din påske, og om du er i Lofotområdet i påskehelgen skal Ragna spille på Klatrekafeen på fredag! Kanskje vi sees 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *