Når kroppen slapper av blir jeg syk

Sen oppdatering her – beklager det. Pga mye reising, foredrag og jobb den siste uken ble alt dessverre litt forskjøvet. Men jeg lover en mye mer hyppig publisering fremover – flere fremvoksende innlegg i pipen her nå. Så stay tuned 🙂 

For et par minutter siden var jeg etter en del timers arbeid klar for å poste et innlegg om feminisme i idrett og friluftsliv til dere. Det jeg ikke visste var at jeg hadde skrevet hele innlegget i offline-mode så da jeg plutselig mistet internettilgangen var hele innlegget forsvunnet uten et eneste ord eller spor igjen på skjermen. Hvorfor jeg i alle dager skrev hele innlegget direkte i bloggformat totalt uten backup i sky (som jeg ellers alltid gjør) aner jeg ikke. Og like slukøret som en 16-åring som har mistet norsk-stilen sin en time før innlevering satt jeg igjen med blanke ark og null motivasjon til å reprodusere innlegget. Så her kommer heller litt klaging:

Relax they said.

I en lengre periode (les: flere måneder) har jeg blitt syk idet jeg lar kroppen slappe av i et par dager. Dette skjer som oftest etter en lengre jobb- og reiseperiode. Jeg får feber, noe influensalignende greier som slår meg helt ut, men bare i et par dager, gjerne bare 48 timer – før jeg er back on track igjen. Dette er forferdelig frustrerende ettersom avslapningsdagene er høyst trengt og jeg egentlig aldri føler jeg får recovret 100%.

Jente fjell
Hvorfor blir vi syk når vi slapper av etter en travel periode?

Mental helse: Et hamsterhjul

Som med mye annet, ligger det nok både en logisk forklaring i form av stresshormoner og immunforsvar samt en heftig life-lesson med en påfølgende pep-talk bak dette, noe jeg er fullstendig klar over (believe me; jeg er min største pep-talker). Allikevel fortsetter jeg å spinne rundt i dette hamsterhjulet jeg kaller personlig helse uten særlig form for forbedring. (U)heldigvis er det flere hamsterspinnende stresssyke der ute, og min svenske venninne Emelina som jeg nå bor med i Lofoten har en del tips og triks for å bedre både den mentale og fysiske helsen når man lever et så små-hektisk nomadeliv som vi gjør.

jente lue sol
Når man blir utslått og mister litt motivasjonen på de fleste plan er det fint å ha folk som bidrar med suspekte heksebrygg, livsgururåd og tålmodig hører på litt klaging og selvdestruktiv pessimisme. I owe u one sister!

Om du kjenner deg igjen i dette hamsterhjulet og selv har en tendens til å bli syk når du slapper av etter travle perioder så si gjerne ifra. Et innlegg om tips, råd, mental helse og trening kommer senere! Akkurat nå skal jeg bare forsvinne inn i feberørsken her; drikke vann, spise appelsin, sutte på en ingefær og se en eller annen dokumentar for å gi dagen et konstruktiv alibi. Vi snakkes!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *