Hva er egentlig en multipotensialist?

Så- når har jeg mast en del om dette i det siste, men hva er egentlig en multipotensialist? Flere av dere har allerede hørt episoden der jeg blir intervjuet på Power Ladies Podcasten. Jeg setter så umåtelig stor pris på alle tilbakemeldingene Yrja og jeg allerede har fått. Tusen millioner takk! Det er så gøy at når man tror man bare har sittet og bablet i en time, har man faktisk truffet en nerve der så mange kjenner seg igjen. Det er kult. Og viktig. For vi trenger flere av de som tør å gå sine egne veier og skape sin egen arbeidssituasjon som gjerne strider imot det klassiske karrierestigespillet.

Si som Pippi: Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!

Multipotensialist / Slashie

En multipotensialist er et av mange ord som beskriver mennesker som på en kreativ måte fletter sammen ulike interesser og akademiske retninger uavhengig av tilhørende kontekst.

Vi kan legge opp alle våre interessefelt og lidenskaper som byggestein i en større mur der alt på en eller annen finurlig måte kan gi synergieffekter til hverandre. Finansforståelse gir plutselig innsikt i hvordan å pitche inn en tekst til et magasin. Fotograferfaringen gir forståelse i andre kreative prosesser. Lagspillerfaring gir medfart i oppstartsarbeid og pianospilling øker hukommelsen i foredragsholding.

Konformt stigespill

Det å være låst til den generelle forståelsen om at det å hoppe mellom interesser er en bipolar og fragmentert måte å bygge en karriere på, er en noe uheldig forståelse i dagens næringslivssutvikling. Vi lever i en verden der verdensbildet virkelig har godt av noen basketak i det konforme stigespillet vi har formet til et samfunn.

Innovasjon og nytenking oppstår i møtepunktet mellom to eller flere områder, som nødvendigvis ikke har en eksisterende sammenkobling. Dette definerer entreprenøren Emilie Wapnick som en idésyntese – der man med en økt grad av tverrfaglighet lettere kan få kjøtt på beinet i kreative prosesser. Hun definerer også tilpasningsevne og læringskurve som noen av superkreftene til det vi nå identifiserer som mulitpotensialister.

Hør podcasten her.

Les mer om det å være en multipotensialist her.

Eller sjekk ut Emilie Wapnick sin blogg her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *