10 grunner til å lese nyheter daglig

REKLAME DN

Som skrevet i et tidligere innlegg er jeg en sucker for hellige morgenstunder. Kaffe, stillhet og nyheter, helt for meg selv, er en god start på hvaenn den dagen måtte servere. Det å oppdatere seg på verdensbildet via forskjellige medium er ikke bare relevant for jobben min men også for mitt eget verdigrunnlag. Og selv om dette maset mitt om å daglig lese nyheter (gjerne både lokale og internasjonale) virker som en no-brainer er vi er en utpreget overskriftsgenerasjon som sverger til det som er skrevet i fet. Informasjon som er lengre enn 280 karakterer blir overveldende og vi mister piffen. Derfor trenger vi kanskje et lite spark bak for å gidde å flytte fokuset litt.

nyheter macbook jente
Hva er din favorittkilde til nyheter?

Hvis du ikke allerede har kastet deg over DN Ung tilbudet, skal du her få en liten inspirasjonsboost. Og selv om du kanskje allerede er en nyhetsjunkie, kommer mine 10 grunner til å løfte blikket ned fra overskriftene og inn i brødteksten her: 

1. Vær en opplyst borger

Journalistikk er en uerstattelig del av demokratiet vårt og selv om diverse skribenter og medier kan helle mot ulike politiske retninger kan vi ved enkel sammenligning forstå politiske saker og kandidater før vi trer inn i valg. Ettersom nyhetsvirksomheten skal vektlegge allsidiget, upartiskhet, saklighet og det vesentlige i den respektive saken har vi gode kilder til å utarbeide oss en mening om det samfunnet vi lever i. 

2. Sikkerhet

Ettersom jeg farter en del til fjellene rundtom i landet vårt hadde jeg vært lost uten nyhetsoppdateringene på vær og forhold. Og spesielt hvilke hensyn jeg må ta mtp uvær og trafikk. Nyhetene er også hovedkilden til live oppdateringer på kritiske situasjoner, og det å vite hvordan man skal agere hvis man muligens blir affektert er helt uvurderlig. 

3. Flytter horisonter

Debatter, meninger og skråblikk. At det går en kule varmt hos kronikerne der ute er bra for vår interne meningsmåler. Å bli introdusert til nye sider av saker vi trodde vi var likegyldig til gir oss kanskje nye grunner til å bry oss eller kan kanskje til og meg fasilitere en holdningsendring. Hvordan skal vi ellers vite hva vi er enig og uenig i hvis vi ikke har sett flere sider av samme problemstilling?

4. Inspirasjon

Herlighet så inspirert jeg blir av å lese nyheter om startups som satser, nye gründere som kommer på banen og ellers ildsjeler som har hoppet ut av trygge rammer og inn i cowboysetet for å satse på det de tror på! Her er DN et ultimat medie og du kan bare sette igang bingemaratonet med inspo-stories fra innovasjonsscenen i landet vårt!

5. Underholdning

Denne trenger ingen videre forklaring. Vi liker våre guilty pleasures. Vi liker å lese om folk vi kjenner. Vi liker skryt om hjembyen vår. Vi elsker å lese om folk som driter seg ut. Nyheter trenger ikke å være blytungt for at de skal ha en aktualitetsverdi!

6. Forstå din egen påvirkningskraft

Denne er viktig. Det er ikke alltid lett å skjønne eller vite hvordan nettopp JEG skal kunne gjøre noe med situasjoner jeg ikke er enig i. For at denne påvirkningskraften skal være reell og engasjementet tuftet på det dagsaktuelle kan vi identifisere vår egen mulighet til å påvirke samfunnet vi lever i gjennom å lære hvordan endringsagenter rundtom i verden opererer. Av og til må noen tråkke opp stiene for at jeg skal skjønne at jeg også kan gå dem. Tenk hva vi hadde fått til om 7,7 mrd mennesker virkelig hadde trodd på at deres handlinger kan utgjøre en forskjell!

7. Aktuell i jobbsammenheng

For meg er denne her en kritisk suksessfaktor. Jeg må til enhver tid være oppdatert på hva som skjer i min egen bransje. Jeg bør også få med meg en viss form for tverrfaglighet i tillegg til at jeg må henge med på trender, lovverk og utvikling. På denne måten kan strategiene vi legger være robuste og oppdaterte til enhver tid. Er man i studier eller på jobbleting er det like viktig å være oppdatert ettersom det kan gi deg fordeler i beslutningsprosesser, virkelighetsforankringen i oppgaver og jobbintervjuer. 

speaker foredrag bærekraft
Å snakke om hvordan klimautfordringene kan omgjøres til gode muligheter og løsninger for kloden vår er noe av det som engasjerer meg mest. Da er det også helt essensielt å være oppdatert og å følge med på de langsiktige trendene rundtom.

8. Utvikler skriveferdighetene

Helt ærlig – hvor mange bøker leser du i uken? Evt i månden? Jeg forsøker å komme meg gjennom noen sider hver kveld, men jeg må ærlig innrømme at det skranter litt. Overskriftene er raskere og mer tilgjengelige. Ettersom det ganske lands nominente journalister ofte har en sylskarp penn kan nyheter derfor være en god kilde til å utvikle det skriftlige språket, noe flere av oss kanskje ikke har terpet siden videregående. I mangel på avsatt tid til annen kvalitetslektyre kan dette være en vinn-vinn for de fleste av oss. 

9. Kreativitetsboost

Når jeg leser om sukesshistoriene rundtom i landet vårt blir jeg så fylt av inspirasjon at jeg ofte setter igang en iherdig drodleprosess av ideer og planer. På den andre siden er også det å lese om andres feiltrinn eller å få innsikt i hvorfor enkelte prosjekter ikke overlevde en vanvittig lærdom. Ettersom feiltrinn og problemer ofte kan utvikle nye mulighetsrom ligger det enorme sjanser hvis de angripes på en kreativ måte. 

10. Redd den kleine tørrpraten

Og sist men ikke minst: isknuseren. Aner du ikke hva du skal snakke om når den livsfarlige stillheten angriper samtalen, len deg på nyheten du leste i dag tidlig. Det er tross alt hakket mer interessant enn å påpeke at det har blitt kaldere ute. 

Med disse 10 gode grunnene til å starte dagen med en nyhetsboost har du også 10 gode grunner til å prøve DN Ung i 10 uker for bare 10 kroner! Hva er det verste som kan skje? At du fikk en bedre innsikt i verdenssamfunnet for ingenting? 😉 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *