Hva driver jeg egentlig med?

For å svare på dagens spørsmål som ingen har stilt kommer et lite livstegn fra meg i mitt lille koronakammer. 

Et eventyr er over – tre andre starter

Det er vel et velkjent fenomen at når en epoke er over, så starter en annen. Det er dog ikke en like stor selvfølge i disse tider. Allikevel var det ikke flaggermusen som avsluttet eventyret mitt som bærekraftsleder i H&M, men tiden var moden for neste skritt. Jeg har lært mer enn jeg noen gang kunne ha forestilt meg, og ikke bare om tekstilindustrien, avfallshåndtering og norsk sirkulærøkonomi men også innsikt i hvordan store, globale selskap fungerer, hvordan presse-Norge opererer og ikke minst hvordan å jobbe i et selskap som så mange forbrukere har et personlig forhold til. Jeg har fått jobbe med hvordan tekstilindustriens nest største aktør kan være så mye mer enn bare en klesbutikk, men også en samfunnsaktør, en entreprenør, en investor, en inkubator, en katalysator og en endringsagent. Og grunnen til at jeg i det hele tatt gikk inn i selskapet forblir fremdeles en grunn til å støtte arbeidet de gjør fremover; nemlig hvordan de bruker muskler og ressurser til å snu verdens nest mest forurensende industri til det bedre. Og her fortsetter jeg å heie. Så kjære H&M: Takk for meg. Det har vært en berg-og-dal-bane av en tur og jeg blir værende i kulissene på reisen mot et klimapositivt og sirkulært selskap.

Elektrisk sommer i Lofoten og Oslo

Så, over til neste skritt, for i kjent stil hviler jeg ikke på laubærene overdrevent lenge. I løpet av et par måneder har jeg nå lukket en dør, og samtidig åpnet tre nye. Bak den første døren skjuler det seg et selskap jeg har fulgt fra sidelinjen lenge; nemlig Brim Explorer. Brim er en reiselivsaktør som har utviklet et elektrisk turistbåtkonsept som opererer i Lofoten, Svalbard (Nå Oslo pga covid) og Tromsø. I tillegg til å ta passasjerer med på lydløs ferdsel (med en batterikapasitet på 800 kwh) med undervannsdrone i norske farvann fokuserer de på lokale verdier, ansvarlig friluftsliv, kortreist mat og utdanning innenfor det marine miljøet. Dette selskapet er i bullseye for alt jeg står for og jeg gleder meg til å jobbe med bærekraftsstrategi, konseptutvikling og kommunikasjon i sommer. 

Blekkulf, Monsen og Sabeltann

Det som lurer bak dør to og tre er inntil videre kort jeg holder til brystet, men vil offentliggjøres i løpet av sommeren. Følg med på reisen min sammen med Brim så lenge, og si ifra om du vil være med på tur! Både afterwork i Oslofjorden og alpine fjelltopper i Lofoten er på tapetet. Endelig kan livet som en hybridutgave av Blekkulf, Monsen og Kaptein Sabeltann realiseres! Skippohoi! 

Men alt dette driter vel du i Geir. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *