Om meg

HVEM ER JEG?

Helt siden jeg lærte å gå har jeg stått alpint, og skikjøringen har hatt en viktig rolle helt siden da. Med skikjøringen kom en enorm kjærlighet for fjell som videre ble en kjærlighet for skog, hav og hele vårt utrolige naturmangfold. Det var også her klimaengasjementet mitt fikk sin oppblomstring – for som ingen ringere enn min store helt kan forklare det bedre:

“No one will protect what they don’t care about, and no one will care about what they have never experienced.”

— David Attenborough

Nå snurrer hele livet mitt rundt det å være på tur – helst i mitt eget land, da jeg føler vi kan spare kloden vår for all den reisingen og heller leke mye mer i vårt eget land. Det lurer jo eventyr rundt hver eneste sving! Men jeg elsker å utvide horisontene mine og lære om nye kulturer, så når jeg først reiser lengre enn til svenskegrensen passer jeg på å blir der over en lengre stund og samtidig også gi noe tilbake til lokalsamfunnene jeg besøker.

Som dere skjønner er dette en ganske mobil livsstil og som en vaskeekte digital nomade bor jeg mer i bag enn i klesskap. Men jeg liker det sånn, og jeg er aldri alene for som regel kommer jeg og rescuehundene mine, Lucas og Ailo, som en package-deal.

OKEI – MEN HVA JOBBER DU MED? 

Sånn rent akademisk og profesjonelt sett er jeg uteksaminert masterstudent fra Entreprenørskolen ved NTNU, skikjører, gründer, foredragsholder og miljøambassadør. Jeg elsker å holde foredrag om hvordan vi kan ta bedre vare på naturen vår, og har her gått i god lære hos Miljødirektoratet. Jeg snakker bl.a. for Protect Our Winters, en frivillig organisasjon for og av vintersportsmiljøet, som kjemper kampen mot de menneskeskapte klimaendringene.

I tillegg er jeg frilansskribent, fotograf og jobber med bærekraftig forretningsutvikling, kommunikasjon og innholdsproduksjon. Akkurat nå er holder jeg på med to prosjekter; ’20 innenfor 20′ der jeg skal utforske kortreist friluftsliv med DNT, og Expedition Backyard der jeg skal backpacke rundt i nord med ski på ryggen og kamera i sekken.

Hver eneste dag er unik og hverdagen er virkelig et eventyr. Men som vi alle vet har alle medaljer sine baksider, og livet er ikke kun nydelige fjelltopper, blå himmel og perfekte puddersvinger på ski. Det ligger mye mellom linjene her og det er noe av det jeg vil vise gjennom denne bloggen; at det å være sin egen motor for å nå drømmene sine også er blodhardt og ingen utopisk eventyrverden.

Jeg håper å med denne bloggen kunne dele oppturene og nedturene ved det å ha en så fleksibel livsstil som min, samtidig som jeg ønsker å inspirere flere (spesielt jenter) til å get out there, ut av komfortsonen, realisere drømmene og gøtse litt på det at det aldri er for sent til å prøve noe nytt! Jeg avslutter som min andre store helt her i livet sier;

“Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!”

— Pippi

La oss alle være en del av løsningen – ikke problemet! Og dont be a stranger – jeg vil alltid høre om spennende prosjekter og mennesker som har et brennende ønske om å bidra til at verden blir et litt bedre sted hver dag. Og jeg vil også alltid høre om kule turer og eventyr i og utenfor landet vårt, eller om det er noe spesifikt du vil jeg skal skrive om.

Les mer om hva jeg driver med her!

Takk for at du følger meg 🙂