Om meg

HVEM ER JEG?

Hei! Jeg er Ina, bor i Oslo og bruker så mye som mulig av tiden ved siden av jobb på å utforske og ta vare på naturen rundt meg. Jeg er fotograf, instagrammer, skikjører, skribent, forretningsutvikler, foredragsholder i tillegg til at jeg jobber som bærekraftsleder i H&M. Jeg er utdannet innenfor bærekraftig forretningsutvikling og sirkulær økonomi ved NTNU og bruker derfor mye tid på å knytte kjærlighet for naturen opp mot å ta vare på den.
Sjekk ut min instagram @ina.vik og TimeToRiot for bilder og innhold jeg tidligere har produsert.

HVA SKJER I MINE KANALER?

Blogg: Her deler jeg tips og råd innen miljøvennlige hverdagsvalg, turer, reiser, oppskrifter og random ting du ikke visste du trengte tips om (og mest sannsynlig ikke gjør det etter du har lest de heller). Jeg kommer også til å dele en del tankespinn, meninger og sporadiske skriveriutbrudd i tillegg til at jeg toucher innom mental helse, jobb, nerdete klimagreier, trening og det å ha en work-life-balance. Med andre ord; alt mellom bakkar og berg og vel så det (Jeg har vært lei av meg selv siden 1990, så bear with me her).

Instagram (@ina.vik): Her finner du i all hovedsak bilder fra turene mine med påfølgende turinspo, råd mtp bærekraftig friluftsliv og miljøvennlige hverdagsvalg men også bare hverdag, fjas og et og annet kleint sitat hentet fra noe jeg var totalt oppslukt av på daværende tidspunkt.

Foredrag: Jeg holder i all hovedsak foredrag innenfor to områder: Bærekraftig forretningsutvikling (og spesielt innunder sirkulær økonomi) og bærekraftig friluftsliv (gått i skole hos Miljødirektoratet så her er jeg en gjennomsyret klima-nerd). Jeg elsker å koble litt tørre klimagreier opp mot noe løsningsorientert og gøy. Jeg kan også bookes til workshops og innovasjonssprinter samt som konferansier og moderator.

Foto og innholdsproduksjon: Jeg er utdannet fotograf og magasinjournalist, så selv om jeg i liten grad tar oppdrag her for tiden (og i all hovedsak gjør det for min egen del), hopper jeg på ting innimellom dersom det gir mening og er innenfor noe jeg brenner for.

Sånn, det er nok nå..

..Eller for de som ikke syntes det er nok kan jeg avsløre at jeg sjelden klarer å fatte meg i korthet. Så her kommer en sinnsykt mye lengre versjon:

Helt siden jeg lærte å gå har jeg stått alpint, og skikjøringen har hatt en viktig rolle helt siden da. Med skikjøringen kom en enorm kjærlighet for fjell som videre ble en kjærlighet for skog, hav og hele vårt utrolige naturmangfold. Det var også her klimaengasjementet mitt fikk sin oppblomstring – for som ingen ringere enn min store helt kan forklare det bedre:

“No one will protect what they don’t care about, and no one will care about what they have never experienced.”

— David Attenborough

Verdenen min har alltid mer eller mindre snurret hele rundt det å være på tur – helst i mitt eget land, da jeg føler vi kan spare kloden vår for all den reisingen og heller leke mye mer i vårt eget land. Det lurer jo eventyr rundt hver eneste sving! Men jeg elsker å utvide horisontene mine og lære om nye kulturer, så når jeg først reiser lengre enn til svenskegrensen passer jeg på å blir der over en lengre stund og samtidig også gi noe tilbake til lokalsamfunnene jeg besøker.

Men selv om jeg elsker livet som digital nomade har jeg også hatt behov for å finne stabilitet i en base. Og denne basen er for tiden Oslo. Det er også her kontoret mitt er. Det å jobbe 100% i et så etablert selskap som H&M har vært en ny reise for meg det siste året, men også vanvittig viktig og lærerikt. Da blir det enda viktigere å finne tid og fokus til det som fôrer hjerte og sjel utenfor den urbane jungelen.

Og siden jeg har en overdreven frykt for å være alene kommer du aldri til å se meg langt unna mannen i mitt liv; Lucas. Eller Luke the Duke. Eller Duken. Populært kalt Kuken. #kjærtbarn. Han er en omplasseringshund funnet i en container som valp, og jeg har sagt det før og kommer til å si det til du steiner meg til stillhet; adopt dont shop. Det er altfor mange hunder der ute som trenger et hjem, også her i Norge.

To sum it all up..

Med jobb, turer, prosjekter, hunder, venner, reising, foredrag, familie, trening og altdetdersomtilsammenutgjørlivet er hver eneste dag unik og hverdagen et uoversiktelig eventyr. Men vi vet jo at disse medaljene våre har baksider og livet mitt er også en vanvittig berg-og-dalbane. Det ligger mye mellom linjene her og det er ikke alt som er like enkelt å snakke om. Det er enklere å dele fra de gode dagene. Det er også derfor jeg gjør denne bloggen, for det er langt flere hverdager enn instagram skal ha det til – og derfor skal dere få bli med inn i hverdagen min.

Vi har to hjem: Kloden og kroppen vår. La oss sammen lære hvordan vi bedre kan ta vare på begge!

Oog dont be a stranger – jeg vil alltid høre om spennende prosjekter og mennesker som har et brennende ønske om å bidra til at verden blir et litt bedre sted hver dag. Og jeg vil også alltid høre om kule turer og eventyr i og utenfor landet vårt, eller om det er noe spesifikt du vil jeg skal skrive om. Så; send meg gjerne en melding 🙂 

Les mer om min hverdag før livet i Oslo her!

Takk for at du følger meg 🙂